Apa Perbezaan ESP Shaklee Dengan Soya yang Lain???
Assalamualaikum,
Kita
selalu dengar tentang Kebaikan ESP Shaklee Yang
Menjadikannya Produk Paling Laris dalam banyak-banyak produk Shaklee,
kali ini saya nak share dengan saudara saudari Perbezaan
ESP Shaklee dengan produk berasaskan soya dari jenama-jenama lain.
SOYA NON-GMO
Shaklee
menggunakan soya non-GMO. Ianya tidak dihasilkan secara genetik atau dalam
erti kata lain, tidak diubah daripada keadaan asalnya. Shaklee
menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity
Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya bebas daripada
pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda
boleh yakin dengan komitmen Shaklee di dalam penggunaan ramuan-ramuan yang
semulajadi dan berkualiti. Menurut saintis dari Brazil , Dr.Louis, toksin akan
dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan ke dalam sel tumbuhan. Jadi,
penghasilan soya secara genetik sebenarnya TIDAK
DIJAMIN KESELAMATANNYA. Dan kos menghasilkan soya genetik ini adalah
LEBIH MURAH berbanding soya non-GMO! Oleh itu,
kebanyakan syarikat pengeluar minuman berasaskan soya memilih untuk
menghasilkan minuman soya secara genetik. Sebab itu juga, harga ESP Shaklee
adalah lebih tinggi daripada yang lain. Ini kerana proses penghasilan ESP
Shaklee bukanlah mudah!
MENGANDUNGI 9 ASID
AMINO PENTING
Salah
satu ciri yang paling berharga kacang soya adalah bahawa ia adalah protein yang
lengkap dan memberi SEMUA 9 asid amino penting.
Badan memerlukan ini sehari untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman,
antibodi, dan enzim. WALAU BAGAIMANAPUN, tidak semua kacang soya adalah sama.
Kualiti dan amino kandungan asid akan berbeza-beza berdasarkan keadaan tanah, berkembang
dan menuai keadaan berubah-ubah. Jika satu asid amino penting hilang, sistem
imun boleh tertekan 30%, dan banyak fungsi badan yang penting ditangguhkan atau
dihentikan. Oleh itu, adalah penting bahawa setiap kelompok kacang soya
diperiksa untuk kandungan asid amino jika kita mahu bergantung kepada isolat
soya itu menyediakan bekalan yang DIJAMIN daripada sembilan asid amino penting.
Dan ESP Shaklee ada menyediakan semua sembilan asid amino penting.
PEMBERSIHAN
MENGGUNAKAN AIR BUKAN ALKOHOL
Sesetengah
protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja
menghilangkan isoflavon yang
bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang
digunakan dalam pemprosesan. Ia akan memusnahkan kandungan isoflavon sehingga
88%. Sedangkan isoflavon itu diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser
payudara, prostat, paru-paru, usus dan kanser umum lain kerana peranannya dalam
mempengaruhi metabolisma hormon reproduksi dan aktiviti biologi. Berbeza
dengan soya dalam ESP Shaklee, ianya dicuci
dengan air untuk mengekalkan isoflavin genistin dan daidzin yang
kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
DIHASILKAN PADA
SUHU YANG RENDAH
Penghasilan
ESP Shaklee dibuat pada suhu yang rendah. Asid amino adalah sangat sensitif
kepada haba. Dalam beberapa kajian, protein memasak telah ditunjukkan untuk
memusnahkan sehingga 50% daripada beberapa Asid Amino. Jika seorang individu
secara konsisten menggunakan diet yang kurang dalam semua asid amino penting,
boleh menyebabkan perkembangan otak dan hormon, atau lain-lain pembangunan tisu
badan yang tidak mencukupi.
PENYINGKIRAN
BAHAN ANTI-TYROSINE / ANTI-GROWTH
Orang
Asia yang memakan soya dalam jumlah yang
besar selama bertahun-tahun, telah mengetahui bahawa soya mentah mengandungi
bahan “anti-growth”, “anti-tyrosine”. Kekurangan tyrosine akan menyebabkan
tekanan darah yang rendah, suhu badan yang rendah, dan restless leg syndrome (RLS).
Oleh itu, orang Asia sentiasa memasak makanan
soya mereka secara sederhana untuk menyahaktifkan bahan
“anti-tyrosine/anti-growth”. ESP Shaklee melalui proses mengekstrak yang membuang
bahan ini, tetapi dalam masa yang sama menyimpan soya dalam bentuk yang mentah
untuk mengekalkan tahap tertinggi AMINO ASID dan
isoflavon, yang sangat sensitif terhadap haba.
Secara
ringkasnya, saya senaraikan kenapa kita mesti
pilih ESP Shaklee:
√ 14
Grams protein bagi setiap hidangan
√ Hanya
menggunakan proses pensijilan IPP NON-GMO Soy Protein
√ Kualiti Protein Tertinggi
√ Kualiti Protein Tertinggi
√
Sumber Protein Vegetarian Asli
√ Bebas
Kolesterol Secara Semulajadi
√ Tiada
Lemak Tepu
√ 1 Gram
Jumlah Lemak Setiap Hidangan
√ Laktosa
Percuma Secara Semulajadi
√ 50% Keperluan
Harian Kalsium Anda
√ Semua
Asid Amino, termasuk sembilan yang penting yang anda perlu
mendapatkan
daripada makanan
√ Diproses
menggunakan air untuk mengekalkan secara semulajadi isoflavon seperti
genistein dan daidzien
√ Tiada
perisa tiruan, pemanis, atau bahan pengawet yang ditambah
Oleh
itu, kita perlu bijak memilih protein soya terbaik untuk diambil sebagai makanan
tambahan kepada diet. Pastikan produk soya pilihan anda selamat dari soya-soya
yang boleh meningkatkan risiko kanser!
Apabila
kita memilih untuk menggunakan supplements dan vitamin dari Shaklee, kita boleh
percaya kepada 3 falsafah Shaklee yang telah 50 tahun lebih bertapak di dunia,
iaitu SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.
Jom
cuba ESP Shaklee.
Anda pasti teruja dengan hasilnya!
PROMOSI ISTIMEWA
ESP SHAKLEE PADA BULAN MAC 2015.
HUBUNGI SAYA
SEKARANG!!!
Ooopppsss!!! Jom layan video ni jap
Sekiranya
anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, boleh lah hubungi saya
dengan menghantar email ke zuabdkarim@gmail.com atau
whatsapp di 019-5723346...terima kasih.
InsyaAllah
harga istimewa untuk anda dan semestinya, hanya yang terbaik untuk anda...
Comments
Post a Comment